Home Technology India is van plan om kunstmatige intelligentie in alle activiteitsgebieden te introduceren

India is van plan om kunstmatige intelligentie in alle activiteitsgebieden te introduceren

De Indiase staatsminister voor Elektronica en Informatietechnologie, Rajiv Chandrasekhar, heeft een duidelijke visie voor de nabije toekomst: van het land een wereldwijde AI-hub maken die verder gaat dan het integreren van buitenlandse chatbots en de volgende generatie AI-aangedreven innovatie creëert om miljarden burgers. Dat meldt IANS , een partner van het TV BRICS-netwerk.

De functionaris noemde in een interview met IANS kunstmatige intelligentie (AI) de kinetische factor van de digitale economie en merkte op dat de regering deze baanbrekende technologie in alle activiteitensectoren zal introduceren, ook gericht op wereldwijd leiderschap.

“AI zal de digitale economie zeker veranderen en het bedrijfsleven in het land stimuleren. We lanceren een uitgebreid programma genaamd INDIAai Program en je zult meer use cases voor AI zien via het India Stack-project – Aadhaar, Unified Payments Interface (UPI), DigiLocker, CoWIN en meer.”

Rajeev Chandrasekhar

Staatssecretaris e
Elektronica en informatietechnologie India
De regering heeft in de begroting voor het boekjaar 2024 de opening aangekondigd van drie Kunstmatige Intelligentie (AI) Centres of Excellence bij toonaangevende onderwijsinstellingen om de visie “Make AI in India” te implementeren.

Volgens de minister breidt de regering het INDIAai-initiatief uit in samenwerking met binnenlandse technologiebedrijven, start-ups en academische instellingen als onderdeel van een uitgebreid programma voor kunstmatige intelligentie.‌

Bhashini, een platform voor kunstmatige intelligentie in natuurlijke taal, “zal zorgen voor automatische taalvertaling”, aldus Chandrashekhar, die drie decennia in de technologie heeft doorgebracht voordat hij de politiek inging.

Het Bhashini-team van het ministerie van Informatietechnologie heeft tot doel een nationaal openbaar digitaal taalplatform te creëren om diensten en producten voor burgers te ontwikkelen met behulp van de kracht van AI en andere opkomende technologieën.

De India Stack zal in zijn volgende incarnatie dunner, slimmer en complexer worden naarmate meer en meer bedrijven en landen over de hele wereld digitale transformatie innoveren, integreren, implementeren en implementeren, aldus de minister.

“Onze missie als natie is om de India Stack of een deel ervan aan te bieden aan die bedrijven en landen over de hele wereld die willen innoveren en digitale transformatie verder willen integreren, uitvoeren en stimuleren”, zei de minister .

Volgens een vorige maand uitgebracht Nasscom-rapport staat India momenteel op de eerste plaats wat betreft de penetratie van AI-vaardigheden en de concentratie van AI-talent, en op de vijfde plaats wat betreft wetenschappelijke publicaties in het veld.

India’s “penetratiegraad van AI-vaardigheden” is naar verluidt 3,09, de hoogste van alle G20- en OESO-landen.

Meer dan 1.900 AI-gerichte startups bieden innovatieve oplossingen in het land, voornamelijk op het gebied van conversatie-AI, NLP (neuro-linguïstisch programmeren), video-analyse, ziektedetectie, fraudepreventie en deepfake-detectie.

Johnhttps://jurgenroelandts.be
Aan het hoofd van ons team staat de visionaire oprichter, Jurgen Roelandts. Met zijn diepgaande kennis van de journalistiek en een diepe passie voor het leveren van onbevooroordeeld nieuws, bepaalt Jurgen de redactionele richting van ons kanaal. Zijn uitgebreide ervaring in het veld zorgt ervoor dat we de hoogste normen van journalistieke integriteit handhaven.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here