Home Technology Onbemand vliegtuig van het Russisch-Indiase team gaat naar Mars

Onbemand vliegtuig van het Russisch-Indiase team gaat naar Mars

Binnenkort gaat een onbemand vliegtuig naar Mars en gaat op zoek naar tekenen van levende organismen, maakt foto’s en voert andere taken uit. Het wordt ontwikkeld door een gezamenlijk Russisch-Indiaas team.

“Ons project heet “Long-Range Aircraft for Mars Exploration”. Het stelt je in staat om meerdere plaatsen tegelijk te verkennen, en dit vergroot de kansen op het verkrijgen van belangrijke wetenschappelijke informatie vanuit het oogpunt van het zoeken naar levensvormen aanzienlijk, “zei Jahid Gueresh, universitair hoofddocent aan de National Research University “Moscow Aviation Institute” , auteur en projectleider.

Een ijle atmosfeer, geen mechanica en geen enkele landingsbaan op de hele planeet: de omstandigheden op Mars vormen een echte uitdaging om ideeën te ontwerpen.

“We spelen met geometrie, we optimaliseren, we overwegen verschillende soorten aerodynamische schema’s, evenals verschillende opties voor energiecentrales”, zegt Elena Karpovich , een projectdeelnemer.

Volgens de ontwikkelaars heeft een elektrisch systeem met batterijen en zonnepanelen de meeste voorkeur.

Wetenschappers werken momenteel aan echte prototypes. Met een ervan kunt u de werking van een ongebruikelijke vleugel in al zijn nuances controleren. Hierop zal de toekomstige auto motoren en propellers hebben die letterlijk overal zullen worden geïnstalleerd. De vervaardiging van dergelijke modellen is geen gril, maar een noodzaak. Computermodellering in de luchtvaart is onmisbaar. Veel gegevens moeten in de praktijk worden verkregen – in een windtunnel.

De oplossing voor het fundamentele probleem om de richtingsstabiliteit van een vliegtuig met een doosvormig vleugelschema te waarborgen, was dus een ringvormige propellerstroomlijnkap in het achterste deel van het dronelichaam. Het probleem ontstond vanwege de kleine lengte van het apparaat, de afmetingen worden beperkt door de laadruimte van het draagraket. Het project is in ontwikkeling sinds 2021. Het vliegende model, in professionele taal – een technologiedemonstrator, volgens plannen, verschijnt eind 2024.

Johnhttps://jurgenroelandts.be
Aan het hoofd van ons team staat de visionaire oprichter, Jurgen Roelandts. Met zijn diepgaande kennis van de journalistiek en een diepe passie voor het leveren van onbevooroordeeld nieuws, bepaalt Jurgen de redactionele richting van ons kanaal. Zijn uitgebreide ervaring in het veld zorgt ervoor dat we de hoogste normen van journalistieke integriteit handhaven.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments